Despre inițiativă

Trai cu Rost s-a născut la inițiativa unor localnici din Roșia Montană și Corna împreună cu tineri din alte orașe, din dorința și nevoia pentru o dezvoltare unitară, variată și inclusivă a zonei, pornind de la modele alternative.

Propunem trecerea de la turismul bazat exclusiv pe unități de cazare către un turism inovativ, prin care oferim turiștilor activități specific montane și activități alternative prin care pot cunoaște și experimenta mai îndeaproape specificul cultural, social și economic al zonei.

Pe site-ul Trai cu Rost vei găsi 8 trasee turistice de ciclism și drumeții montane – cu hărți interactive și itinerarii GPS – alături de informații despre serviciile și atracțiile turistice din zonă: acces, cazare și patrimoniu.

Ne dorim ca programul nostru de turism inovativ să contribuie la procesul de reconstrucție socială și economică a comunității largi; un proces clădit în jurul principiilor de solidaritate, coeziune socială, încredere și susținere reciprocă.

De asemenea, prin Trai cu Rost, sperăm ca vizitatorii să se bucure de o experiență călduroasă alături de localnici și aproape de natura minunată a zonei.

Credem că fiecare dintre noi, localnic sau turist, își dorește și poate contribui la construirea unui viitor durabil și curat. Acesta este un Trai cu Rost.

Echipa

Din echipa noastră fac parte tineri localnici, inițiatori ai unor activități de turism în zonă (printre primele unități de cazare din Roșia Montană și Corna, tururi ghidate) și persoane care în ultimii ani au contribuit la menținerea și promovarea identității culturale a zonei.