Trasee turistice

Momentan traseele de bicicletă nu sunt încă marcate în teren.

Informațiile despre gradul de dificultate, timpii de parcurgere și diferențele de nivel indică ce nivel de antrenament trebuie să aveți. Acestea vă permit să faceți cea mai bună alegere și vă ajută să vă pregătiți echipamentul necesar. Înainte de a pleca pe traseul ales, consultați starea vremii.

Timpii de parcurgere se calculează la un ritm normal de mers, ca 300m diferență de nivel la urcare și 450m la coborâre să fie parcurși într-o ora. Această estimare poate fi influențată de condițiile meteo. Tot timpul adăugați o marjă orară.

Echipament:

– trekking: Încălțăminte cu talpă aderentă tip Vibram, recomandați pentru teren montan. Rucsac de tură în care să intre o geacă impermeabilă, o bluză cu caracteristici termice, lanternă, precum și o mică trusă de prim ajutor.

– bicicletă: echipament specific sportului (tricou sintetic, bluză windstopper, geacă impermeabilă), cască de protecție, mănuși, trusă de reparații, o cameră de bicicleta în plus (sau kit pentru cele tubeless), lanternă, bidon de apă (se recomandă și pungă de apă pentru traseele lungi sau fără izvoare pe traseu)

Pe traseul ales de dumneavoastră este posibil să intrați și pe proprietăți private. Deși există un acord tacit asupra acestui fapt, vă rugăm respectați potecile existente, închideți toate porțile prin care treceți și nu speriați animalele întâlnite la păscut.